Selasa, 8 Ogos 2017

Umno borak kosong hendak rampas Permatang Pauh, kata PKR


Umno borak kosong hendak rampas Permatang Pauh, kata PKR
Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar berkata dakwaan Umno itu tidak lebih sekadar 'tunjuk lagak'. 
UMNO hanya borak kosong kononnya ia akan merampas kerusi Parlimen Permatang Pauh kerana tidak semua 8,000 pengundi baru yang Umno dakwa sudah ia daftarkan sebagai pengundi di kawasan itu akan mengundi parti berkenaan, kata Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar.
Jelas beliau sesiapa saja yang meneliti data pengundian akan tahu dakwaan itu tidak lebih sekadar “tunjuk lagak”.
Nurul Izzah menjelaskan pendaftaran pengundi baru bukan jaminan akan diterjemahkan sebagai undi, dan mengingatkan rakyat Malaysia akan menolak kerajaan persekutuan yang didakwa korup sekiranya pilihan raya dijalankan dengan adil dan bebas.
Beliau juga mengingatkan rakyat tidak lupa bagaimana kerajaan menekan penduduk di kawasan yang dimenangi pembangkang dengan menyekat pembangunan, termasuk di Permatang Pauh.
“Kita juga sudah melihat bagaimana penyokong-penyokong kuat BN meninggalkan barisan dan ramai lagi yang sedia mengikut jejak langkah yang sama, membawa pengundi bersama mereka.
“Parti pemerintah (Umno) kini lebih gementar. Mereka berdepan dengan perpecahan terbuka dalam parti, dari atas sampai ke akar umbi dan tidak ada strategi untuk mencipta masa depan yang sejahtera dan mapan serta menyediakan peluang sama rata kepada semua rakyat Malaysia,” kata Nurul Izzah kepada The Malaysia Insight.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA