Selasa, 8 Ogos 2017

Asal Berkawan Dengan UMNO..Pasti Jadi BODOH..!!!

SUDAH DIJANGKA bila si bodoh bersetongkol dgn si penipu, maka bertambahlah kebodohannya dan tak serik2 ditipu dgn kaki penipu..

SEJAK BILA bayaran RM85,000 yg dikenakan ke atas Sarawak Report ( SR ) adalah kerana fitnah ke atas 'pasti suci' PAS & Najib ??!.. Perbicaraan di mahkamah belum bermula lagi..!!

Tidak heranlah jika wala'unta 'parti suci' jual & jaja pd org kampung kononnya dah menang 'first round' kes saman fitnah RM90 juta..

HAR.. HAR.. HAR..

TAHUKAH ANDA.. Asas "security of cost" yg didepositkan di mahkamah adalah pihak spt SR ingin pastikan jika pihak spt parti suci yg tinggal di luar UK kalah dlm bicara dan di perintahkan byr kos maka jika mereka gagal byr sekalipun, SR masih boleh dptkan kos itu drp Mahkamah melalui wang sekuriti yg didepositkan di mahkamah tsbt.

LAGI SATU.. dlm undang2 ada frasa " cost follows the event" ertinya pihak yg kalah kena byr kos pada pihak yg menang. Oleh kerana SR kalah dlm permohonan utk dptkan perintah mahkamah arah parti suci byr "security for cost", maka SR kena byr parti suci kos permohonan itu yang dilaporkan € 15,000-00. Itu biasa..nothing extra ordinary.

2 ulasan:

  1. Kalau tak bodo tak boleh kawan dengan Umno....

    BalasPadam
  2. Aku tunggu nak tengok lebai haha bagi keterangan di mahkamah. Baca skrip mcm di parlimen atau tidak. Najib pun boleh dipanggil. Jgn diwakilkan kpd raja putar alam yg duduk di UK sudah!!

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA