Jumaat, 21 Julai 2017

Zahid: Rakyat K'tan perlu terjemah sokongan pada BN

Kehadiran luar biasa rakyat Kelantan pada program-program anjuran Umno sekarang ini perlu diterjemahkan dalam bentuk undi kepada Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14, sekali gus membolehkannya membentuk kerajaan dan memerintah negeri ini.
Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata mandat rakyat penting kerana kerajaan pimpinan BN berazam untuk memajukan negeri ini demi kemakmuran rakyat, yang tertinggal 27 tahun di bawah pemerintahan kerajaan PAS.
"Rakyat Kelantan bukan sahaja dahagakan pembangunan tetapi juga pengisiannya. Benar harus ada perimbangan duniawi dan ukhrawi, perimbangan fizikal dan rohani tetapi usaha memajukan rakyat juga adalah mustahak," katanya ketika berucap pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat Parlimen Ketereh di Kompleks Yayasan Kemiskinan Kelantan (YKK) Melor, di Kota Bharu hari ini.
Turut hadir bersama kira-kira 20,000 orang ialah Anggota Parlimen Ketereh Tan Sri Annuar Musa yang juga Ketua Penerangan UMNO, Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Timbalannya Datuk Ahmad Jazlan Yaakub.
Terdahulu, ketibaan Ahmad Zahid,  yang juga Naib Presiden Umno dan kini menjalankan tugas timbalan presiden Umno, diiringi oleh 1,000 anak muda yang menaiki 500 motosikal ke Kompleks YKK.
Ahmad  Zahid berkata kerajaan persekutuan pimpinan BN sentiasa mengutamakan kemajuan rakyat walaupun parti itu menjadi pembangkang di Kelantan.

"Kerajaan persekutuan memperuntukkan jumlah yang besar iaitu RM12.7 bilion dalam Rancangan Malaysia Ke-11 untuk pembangunan Kelantan," katanya.
Beliau berkata kerajaan persekutuan juga memberi keutamaan dalam pelbagai bidang termasuk pendidikan, agama, keselamatan dan sosioekonomi demi kesejahteraan rakyat.
Sehubungan itu, beliau meminta anak-anak Kelantan yang berada di luar, kembali memberi sokongan kepada BN untuk mentadbir negeri ini.

1 ulasan:

  1. Rakyat Kelantan NAK ke pemimpin macam ni? Bila dia datang ke Kelantan kena kerah 20000 orang, 1000 pemuda, 500 motorsikal, lain kenderaan pengiring rasmi, polis,
    ambulans.
    Mesti jem giler bandar Melor yang semua tahu jalannya terhad dan sempit dan berlubang.

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA