Rabu, 12 Julai 2017

Tajuddin: Najib akan kekal, Rafizi cuba timbulkan pergeseran

Pemimpin Umno itu berkata Najib mempunyai sokongan yang kuat daripada pemimpin bahagian dan akar umbi.
tajuddin-rafiziPUTRAJAYA: Ahli Majlis Tertinggi Umno Tajuddin Datuk Abdul Rahman menuduh Naib Presiden PKR Rafizi Ramli cuba menimbulkan pergeseran dalam Umno.
Tuduhan itu berikutan dakwaan Rafizi walaupun Pakatan Harapan (PH) kalah pada pilihan raya akan datang, Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak akan digulingkan ahli parti sendiri.
Dalam video yang disiarkan secara langsung di Facebook baru-baru ini, Rafizi berkata demikian berdasarkan kepada tinjauan Invoke, sebuah badan inisiatif penyelidikan dasar PH mengenai kemungkinan pertandingan 3 penjuru pada pilihan raya umum akan datang.
Penemuan itu menunjukkan jika pilihanraya umum diadakan tidak lama lagi dan berlaku pertandingan 3 penjuru, PH akan memenangi 97 kerusi manakala BN akan memenangi 125 kerusi.
Tajuddin bagaimanapun berkata tidak ada petunjuk perkara itu akan berlaku kerana terdapat sokongan kuat dalam Umno untuk presiden mereka.
“Apa yang saya tahu Najib mempunyai sokongan kuat daripada pemimpin Umno bahagian dan akar umbi,” katanya kepada pemberita di rumah terbuka Aidilfitri Kementerian Pertanian, Industri dan Asas Tani hari ini.
Dia mempersoalkan kesahihan kaji selidik Invoke dengan berkata: “Kajian Rafizi ini… Saya tidak fikir ia kaji selidik sama sekali. Dia hanya cuba menimbulkan pergeseran dalam Umno, cuba membuatkan kita bergaduh sesama sendiri. Itulah yang diharapkannya tetapi saya jamin ia tidak akan berlaku.”
Tajuddin turut menuduh Rafizi mengeluarkan kenyataan “murah” seperti itu untuk meraih populariti.
“Dia selalu membuat kenyataan bodoh tetapi semua yang dikatakan dan yang dituduhnya terbukti salah. Saya sendiri pernah menjadi mangsa ramalan liarnya apabila dia berkata saya akan kalah dalam pilihan raya umum ke-13 tetapi ternyata majoriti saya meningkat 300%.
“Dalam kes ini, saya boleh beritahu anda sebagai ketua bahagian dan ahli majlis tertinggi, sokongan untuk perdana menteri adalah kuat. Semua orang yang tidak bersamanya sudah pergi. Tan Sri Muhyiddin Yassin, Datuk Seri Shafie Apdal, Datuk Seri Mukhriz Mahathir, mereka tidak lagi bersama Umno. ”

1 ulasan:

  1. udohlah tajuddin...apa yg keluor dari mulut kamu setakat yg keluor dari otak kamu yg bijak mengampu jer ler.....bukan dari penyelidekan yang berfakta seperti yg dilakukan oleh rafizi......otak2 spesies kamu tu dah obselete dah.....dah lebih dari tarikh sah laku......expired.....otak2 sperti spesies kamu nilah yg akan menjahanamkan negara malaysia ku ini.......go to hell lah korang......

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA