Isnin, 24 Julai 2017

JASA sudah bersedia hadapi PRU14


JABATAN KERAJAAN UMNO@BN
KUALA NERUS - Jabatan Hal Ehwal Khas (Jasa) akan memperkukuhkan komunikasi strategik berkaitan media sosial bagi memastikan rakyat memperoleh maklumat betul dan tepat sebagai persediaan menghadapi PRU14.
Ketua Pengarahnya, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi berkata, penggunaan media sosial yang meluas menjadikan maklumat begitu cepat tersebar tanpa mengetahui fakta yang sebenar.
"Tugas dan peranan kita adalah untuk memastikan rakyat menerima maklumat yang betul dan tepat. Jadi, kita akan menilai segera kandungan dan sebaran maklumat di media sosial bagi memastikan maklumat yang tidak tepat atau fitnah segera diperbetulkan.
"Tujuan kita adalah untuk memastikan maklumat yang tepat akan sampai ke peringkat umbi, sekaligus membolehkan sesuatu pelaksanaan yang ingin dibuat memberi manfaat kepada rakyat," katanya.
Beliau berkata demikian kepada pemberita ketika ditemui pada Majlis Mesra Aidilfitri Jasa Terengganu di Dewan Pejabat Felda Wilayah Terengganu, Tepuh, di sini, hari ini.
Menurut Mohd Puad lagi, semua jentera di peringkat Parlimen dan Dun telah bersiap sedia untuk menghadapi PRU14 yang dijangka bila-bila masa.
Jelasnya beliau lagi, ketika ini Jasa mempunyai seramai 1, 128 pegawai di seluruh negara.

1 ulasan:

  1. Jasa dah sedia utk tabur duit. Cash is king. Bani melayu mudah kena beli. Negara pun akan bakal terjual

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA