Isnin, 24 Julai 2017

Beri semula 11 Dun, masalah tiga penjuru selesai sembang PAS Perak


PARIT BUNTAR - Pakatan Harapan diminta memberi laluan kepada Pas bertanding semula di 11 kerusi Dun milik parti itu jika ingin mengelakkan berlaku pertembungan tiga penjuru pada PRU14.
Adun Titi Serong, Abu Bakar Hussain berkata, 11 kerusi asal Pas yang diserahkan kepada PKR sewaktu perjanjian Pakatan Rakyat dahulu adalah Dun Alor Pongsu, Kuala Kurau, Changkat Jering, Sungai Manik, Kuala Sepetang, Kenering, Bota, Tualang Sekah, Batu Kurau, Jalong dan Manong.
Menurutnya, Pas juga komited mengadakan perbincangan semula dengan Pakatan Harapan bagi mencapai persepakatan dalam melaksanakan format pertandingan dua penjuru, namun bukan untuk menyertai pakatan itu.
"Saya percaya sekiranya Pakatan Harapan ada kesedaran mengadakan persetujuan bagi memastikan pertarungan dua penjuru dengan Pas, pastinya kebimbangan pertembungan tiga penjuru dapat dihindarkan.
"Bagi Pas, asalkan Pakatan Harapan dan PKR bersetuju memberi laluan kepada Pas untuk bertanding semula di sebelas kerusi Dun tradisional ditandingi kami pada PRU14, saya yakin masalah kebimbangan berlaku tiga penjuru akan selesai,"katanya kepada media pada majlis Rumah Terbuka Pas kawasan Parit Buntar di sini.
Turut hadir Yang Dipertua Pas kawasan Parit Buntar, Bahrin Md Desa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA