Jumaat, 2 Jun 2017

Satu rumah 22 pengundi berdaftar di Dun Hutan Melintang..SPR buat apa..??

Satu rumah 22 pengundi berdaftar di Dun Hutan Melintang
Khairul Ekhsan menunjukkan laporan polis serta gambar quarters yang turut menempatkan pengundi baharu di Dun Hutan Melintang.
BAGAN DATUK - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) digesa menjalankan siasatan terperinci mengenai pertambahan pengundi baharu secara mendadak di Dun Hutan Melintang.
Naib Ketua Cabang PKR, Khairul Ekhsan Sukarmun berkata, Rang Daftar Pemilik Tambahan Suku Pertama 2017 yang dipamerkan SPR di Pejabat Pos Hutan Melintang pada 9 Mei lalu amat mencurigakan.
"Selepas Rang Daftar Pemilik Tambahan Suku Pertama 2017 dipamerkan saya telah diminta oleh Adun Hutan Melintang S. Kesavan untuk melakukan culaan (kenal pasti) di beberapa daerah mengundi dalam Dun ini.
"Ini kerana berlaku pertambahan mendadak pengundi baharu di Dun Hutan Melintang sebanyak 2,800 dan ia amat mencurigakan," katanya kepada Sinar Harian ketika ditemui di pejabat PKR Hutan Melintang.
Menurut Khairul Ekhsan, dia kemudiannya melakukan siasatan di daerah mengundi Sungai Dulang yang merupakan lokaliti perumahan dan hasil pemeriksaan amat memeranjatkannya.
"Untuk daerah mengundi Sungai Dulang Rang Daftar Pemilik Tambahan Suku Pertama 2017 menunjukkan terdapat 70 pengundi baharu dan yang bertukar alamat.
"Apa yang memeranjatkan saya adalah terdapat dua buah rumah awam bernombor 48D menempatkan seramai 22 pengundi dan 51D seramai 16 pengundi dalam satu kediaman," katanya.

3 ulasan:

  1. Spr patut membetulkan keadaan ini. Jgn pro kerajaan bn shj. Setiap warga spr yg Membantu menipu itu turut terpalit dosa.

    BalasPadam
  2. Dah lama dah jadi keldai, bukan kuda atau pun gajah, tapi keldai tunggangan.
    Bayangkan puok ni menghampiri ajal dan mati, terfikirkah oleh mereka akan kekeldaian yg mereka pilih untuk ditunggangi?

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA