Jumaat, 23 Jun 2017

Ramai ahli Umno berbuka dengan Dr M di Kodiang

Selepas 14 tahun meletakkan jawatan sebagai ketua Umno Kubang Pasu, Tun Dr Mahathir Mohamad akhirnya kembali untuk berbuka puasa di Kodiang – pekan kecil dalam parlimen itu.
Walaupun tidak lagi bersama Umno, Pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) itu berkata, ramai juga anggota parti lamanya yang hadir dalam acara itu.
“Ramailah juga ahli-ahli Umno Kubang Pasu yang hadir dalam acara iftar itu.

“Saya sedih kerana ramai lagi dari mereka yang masih berada dalam Umno,” kata bekas presiden Umno dan perdana menteri keempat itu.
Menurut maklumat di Facebook BERSATU, majlis berbuka puasa itu diadakan kelmarin di Masjid Jamek Kodiang bersama anaknya Datuk Seri Mukhriz yang juga bekas menteri besar Kedah.
Menulis di blognya hari ini, Mahathir berkata, ucapannya dalam acara itu menjelaskan bahawa Umno sekarang bukan lagi seperti Umno yang pernah dipimpinnya.
Umno sekarang, katanya, dirampas oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak “untuk menjadi alat pelindung jenayah yang telah dan sedang dilakukan olehnya”.
Mahathir juga membangkitkan isu saman terbaru Jabatan keadilan (DOJ), Amerika Syarikat (AS) untuk menyita aset berkaitan 1MDB, yang kali ini turut menyebut berkaitan loket mewah yang didakwa diberikan kepada “isteri Malaysian Official 1”.
Sementara itu, Mahathir juga menggesa anggota Umno supaya henti mengkhianati “Umno yang sebenar”.

“Tolaklah Najib dan keluarlah dari 'Umno Najib' untuk menyertai gerakan menjatuhnya dalam pilihan raya. Hentikan dari melindungi makhluk perosak ini.
“Tebuslah balik maruah Melayu, agama Islam,” kata anak Kedah itu.
Mahathir menegaskan matlamat Umno yang sebenar yang hari ini cuma berada dalam BERSATU.

1 ulasan:

 1. Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
  Saya HANDAYANI ingin berbagi kpd teman semua…tentang Angka Togel Yang Di Berikan Ki HAJAR DEWANTORO, Awalnya saya sedikit ragu tetapi saya sangat membutuhkan bantuan, dan saya coba hub ki HAJAR DEWANTORO
  Alhamdulillah saya bisa di bantu oleh beliau, pertama beliau memberikan angka 4D kpd saya, dan angka itu saya pasang,, awalnya saya tidak percaya ketika teman saya memberikan kabar, kalau angka yg aku pasang benar-benar keluar, dan saya menang 570juta, berkat bantuan ki HAJAR DEWANTORO.,
  Saya ucapkan banyak terima kasih kepada ki HAJAR DEWANTORO yang telah meluangkan waktunya untuk saya, konsultasi dengan ki HAJAR DEWANTORO selama ini benar benar sangat luar biasa…. Selain hebat, ki HAJAR DEWANTORO juga punya keahlian banyak. seperti, minyak penarik uang Pesugihan,, Santet,, Penarikan dana ghaib,, Pelaris,, dan Pelet,,
  Info: Buat Teman yang Pengen Merubah Nasib Silahkan..
  Hub: Ki HAJAR DEWANTORO Di:082-188-463-467.

  BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA