Jumaat, 26 Mei 2017

Zombie dan hantu lain temani Jamal protes di SPR

Ia sebagai simbolik kepada dakwaannya mengenai kemasukan 'pengundi hantu' ke kerusi Sekinchan yang disandang DAP.
jamal_zombi
SHAH ALAM: Datuk Seri Jamal Md Yunos kembali dengan gimik protes terbarunya hari ini, kali ini ditemani hantu kubur ala-zombie di Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Selangor untuk membantah apa yang didakwanya kemasukan “pengundi hantu” ke kerusi DUN Sekinchan.
Ketua Umno Bahagian Sungai Besar itu mendakwa, pemindahan nama pengundi Sekinchan, yang dikuasai Adun DAP Ng Suee Lim, bermula sejak pilihan raya umum ke-11 (PRU11) pada 2004.
“Bagaimana mereka memindahkan pengundi ini ke kawasan yang mereka lihat mereka mampu untuk menang.
jamal_zombi123“Contohnya, kawasan yang mana majoriti kemenangan BN berjumlah 200 hingga 300 ataupun bawah 1,000 bermula PRU11, PRU12 dan secara besar-besaran pada PRU13,” katanya selepas menyerahkan memorandum bantahan.
Jamal yang juga pemimpin Gerakan Merah mendakwa kawasan Ng, yang merupakan Adun 3 penggal, bertambah jumlah pengundinya bermula PRU11.
“PRU11 menang hanya berapa ratus, PRU12 menang lebih 300, dan PRU13 beliau memperoleh majoriti 2,200.
“Dan kalau dilihat daripada 14,000 pengundi di Sekinchan tersebut, hampir 10,000 pengundi Cina. Hanya ada 5,800 yang benar-benar tinggal di Sekinchan, penduduk Sekinchan, orang di Sekinchan. Selebihnya daripada luar,” katanya.

2 ulasan:

  1. SPR mmg celaka dan haramjadah....bila jamal ikan bakar hangus dtg disambut...ttp PH datang...dirantai pula pintu dan pagar.....

    BalasPadam
  2. Umnp/bn no selalu ckp terbalik..jd yg sebenarnyer jmno/bn yg memelihara hantu.....siap berpuluh2 tumpang alamat org......penghuni alamat pun tak sedar ujudnyer hantu2 ini di alamat mereka....knilah kerja2 bantuan nomoh2 SPR dan JPN....hihiho

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA