Sabtu, 22 April 2017

Malaysia langsung tiada dalam senarai 100 negara paling korup sembang Salleh

Salleh Said Keruak mempersoalkan Dr Mahathir dari mana beliau mendapat faktanya dan adakah seseorang membekalkan berita palsu kepadanya.
sallehkeruak-mahathir2KUALA LUMPUR: Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak membidas Tun Dr Mahathir Mohamad berhubung posting dalam blog beliau yang menyatakan Malaysia dilabelkan sebagai antara 10 negara paling korup di dunia.
Menteri komunikasi dan multimedia itu berkata, pada 24 Januari lalu, CNBC menyiarkan laporan menyebut 10 negara paling korup di dunia ialah Somalia, Sudan Selatan, Korea Utara, Syria, Yaman, Sudan, Libya, Afghanistan, Guinea-Bissau dan Venezuela.
“The New York Times juga menyiarkan laporan pada 9 Disember 2016 dengan menyatakan perkara sama, dan begitu juga dengan akhbar The Independent di UK (United Kingdom) pada 25 Januari 2017 dan Fortune.com pada hari sama.
“Bulan lepas, pada 14 Mac 2017, CheatSheet menyenaraikan 15 negara paling korup di dunia dan Malaysia masih tidak berada dalam senarai itu,” kata Salleh menerusi catatan blognya sskeruak.blogspot.my, hari ini.
Beliau berkata, ranker.com juga menyiarkan senarai negara paling korup berdasarkan laporan Transparency International dan Malaysia langsung tidak berada dalam senarai 100 teratas.
“Jadi, dari mana Mahathir mendapat faktanya? Adakah seseorang membekalkannya dengan berita palsu?” soal Salleh.
Semalam, Dr Mahathir membuat beberapa dakwaan terhadap Malaysia dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menerusi blog beliau.

1 ulasan:

  1. PM bawa kaum keluarga dia naik jet peribadi kerajaan ke sana sini. Itu bukan salah guna kuasa? Bodoh punya keruak. Dont have to look far. Right in front of your nose! Harta dia yg terkumpul belum cerita lg....

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA