Rabu, 15 Februari 2017

Datang ke himpunan RUU 355 antara syarat Pas kepada Bersatu

Kerjasama antara Pas dan Bersatu akan dinilai melalui himpunan RUU 355 18 Februari ini.Kerjasama antara Pas dan Bersatu akan dinilai melalui himpunan RUU 355 18 Februari ini.
Datang atau tidak ke himpunan menyokong RUU 355 di Padang Merbok 18 Februari ini bakal menentukan kerjasama antara Pas dengan Bersatu terjalin atau tidak.
Menurut sumber, jika Bersatu serius mahu bekerjasama dengan Pas, mereka akan menghantar wakil ke perhimpunan itu kerana itu antara yang telah disyaratkan oleh Pas kepada Bersatu.
Sebelum ini, Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, pihaknya akan tetap memberikan tempoh sebulan bermula 11 Februari lalu untuk Pas membuat keputusan bekerjasama atau tidak dengan mereka.
"Kami akan tetap memberi mereka sebulan, walaupun mereka berkata satu bulan tidak perlu. Kami adalah orang yang sangat bermurah hati," kata Tun Dr Mahathir Mohamad.
Ini berikutan kenyataan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Bersatu tidak perlu tunggu sebulan untuk membuat keputusan.
Menurut Hadi, partinya tidak akan berkerjasama dengan mana-mana parti yang mempunyai hubungan dengan DAP dan Amanah.
Pas akan menganjurkan himpunan raksaksa menyokong pindaan RUU 355 18 Februari ini di Padang Merbok.
"Kepala di Padang Merbok, ekor di Dataran Merdeka," kata seorang pemimpin Pas yang bertegas mahu mengadakan perhimpunan di Dataran Merdeka walaupun ditolak oleh pihak berkuasa.

1 ulasan:

  1. PAS sudah mengada-ngada buat syarat mengarut ngarut. Aku syor PH abaikanlah PAS. Nak jadi king maker konon. Allah dah bagi 30 tahun perintah kelantan tetapi gagal menjadikan kelantan model negeri islam yang berjaya mensejahterakan rakyat. Untuk Alih perhatian, maka jalan mudah ialah isu hudud dicanang kerana pas tahu umno bn tidak akan luluskan. Maka kelemahan diri dapat dikenakan kpd umno. Islam suruh begitukah tuan ibrahim dan hadi?

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA