Khamis, 24 November 2016

Samseng Sg Manik: “Kenapa panggil bapak aku sial?”


Khalid Samad (kiri) sejurus keluar dari kenderaannya diserang dikalangan penyokong Tajuddin di perkarang dewan rakyat pagi tadi.Khalid Samad (kiri) sejurus keluar dari kenderaannya diserang dikalangan penyokong Tajuddin di perkarang dewan rakyat pagi tadi.
Pagi terakhir sidang Dewan Rakyat hari ini menyaksikan anak Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman dan konco-konconya menyerang Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad di perkarangan bangunan Parlimen sambil menghamburkan kata-kata makian.
“Minta maaf balik! Kenapa panggil bapak aku sial? Aku panggil (Khalid) Samad sial sekarang!” jerit seorang lelaki muda berkata mata hitam dan bersut lengkap perang cair terhadap Khalid yang ketika itu sedang keluar dari kereta dinaikinya.
Antara cercaan lain yang turut diucap oleh kumpulan terdiri daripada lebih 10 orang yang dilihat berang itu adalah “haram jadah kamu”, “babi”, “ingat bagus sangat”, “Pasir Salak datang”.
Tidak cukup dengan itu, nama DAP turut terpalit apabila mereka menjeritkan kata-kata “barua DAP” berulang-kali selain “p***mak punya DAP”.
Bagaimanapun, pihak keselamatan dapat mengawal serangan dicetuskan kumpulan penyokong Tajudin itu termasuk beberapa wanita berbaju kurung merah jambu.
Mengulas insiden serangan tersebut, Khalid mengucapkan penghargaan kepada pihak keselamatan kerana berjaya mengawal keadaan sehingga beliau selamat memasuki bangunan Parlimen.
“Saya ucapkan terima kasih kepada pihak keselamatan. Ada antara yang cuba memukul tetapi anggota keselamatan melindungi saya termasuk dengan badan mereka,” ujarnya.
Khalid yang juga Pengarah Komunikasi Amanah itu memberitahu, beliau membuat keputusan untuk tetap memasuki Dewan Rakyat selepas terlebih dahulu ditanya pihak keselamatan ekoran aksi samseng tersebut.

“Memandangkan hari ini banyak usul saya perlu bahas termasuk Sosma dan RUU 355, saya buat keputusan masuk. Dua orang (keselamatan) bawa saya ke sini. Ramai pihak keselamatan melindungi saya,” ujarnya.
Menjawab soalan pemberita selanjutnya, Khalid menganggap insiden beliau dikasari itu tidak jauh bezanya dengan aksi ketua geng baju merah, Datuk Seri Jamal.
“Satu budaya ala Jamal Tongkol atau Jamal Jamban pasal dia buat sidang media dalam jamban. Budaya yang sama.
“Saya merasakan ini semua tanda-tanda kerajaan yang rakyat semakin menolaknya dan cara ahli-ahli (Umno) bertindak kerana tidak boleh berhujah, tidak boleh bercakap,” tambahnya lagi.
Aksi penyokong yang diluar kawalan memaki hamun Khalid kerana berang dengan insiden yang berlaku di dewan rakyat tempoh hari.Aksi penyokong yang diluar kawalan memaki hamun Khalid kerana berang dengan insiden yang berlaku di dewan rakyat tempoh hari.

3 ulasan:

  1. mmg bapak kamu tu sial....bangang...bahalol...tersengih2 mcm org terencat akal......org tanya pasal pertanian....dia berdiri.... sengih2 mcm org terencat akal........

    BalasPadam
  2. Bapa sial anak pun sial. Sial punya keluarga

    BalasPadam
  3. Aksi mcm ni buat bangsa2 asing makin jelek dgn melayu umno. Umno at its worse!!

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA