Isnin, 28 November 2016

Ku Nan sembang jangan ceburi politik demi dapat projek, gaji besar

Tengku Adnan berkata, mereka yang ingin menjadikan politik sebagai kerjaya perlu berminat membantu rakyat dan negara.
bahasa,-politik,-Tengku-Adnan,-Kelab-Umno-Luar-Negara,-wakil-rakyatKUALA LUMPUR: Pelajar luar negara diingatkan tidak menjadikan bidang politik sebagai karier jika keghairahan membantu rakyat dan membangunkan negara bukan perkara pokok yang ingin diperjuangkan, kata setiausaha agung Umno.
Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, terdapat lulusan luar negara yang hanya menceburi bidang politik kerana ingin mendapatkan habuan tertentu seperti projek.
“Politik bukan karier…mesti ada semangat untuk bantu rakyat dan negara. Apabila dengar gaji sudah naik, semua orang nak jadi wakil rakyat.
“Saya nasihatkan semua penuntut khususnya di luar negara belajar dulu betul-betul dan kalau ada semangat benar-benar nak bantu rakyat, baru balik jadi wakil rakyat,” katanya pada Majlis Mesra Kelab Umno Luar Negara sempena Perhimpunan Agung Umno 2016 hari ini.
Tengku Adnan turut mengingatkan pelajar luar negara tidak mudah terpengaruh dengan pelbagai maklumat di media sosial yang tidak diketahui kebenarannya.
Menteri Wilayah Persekutuan itu berkata, pembangkang sering menjadikan media sosial sebagai platform menyebarkan pelbagai maklumat tidak tepat mengenai kerajaan bagi mendapat sokongan golongan muda.

Dalam pada itu, Presiden Majlis Presiden Umno Luar Negara, Afiq Adham Muhamad Fadhil berkata, penyertaan kelab tersebut dalam Perhimpunan Agung parti ke-70 akan dimanfaatkan sepenuhnya untuk menyampaikan hasrat pelajar luar negara.
“Antara isu yang mungkin disentuh dalam perbahasan kami adalah berkaitan sensitiviti agama dan politik propaganda yang mengaitkan agama, selain sokongan untuk kami mendapat tempat dalam dunia pekerjaan supaya dapat berbakti kembali kepada negara kelak,” katanya.

3 ulasan:

  1. ye ker....bila ko nak istihar harta......kaki penipu 1 Malaysia.....

    BalasPadam
  2. Ini baru Maharaja lawak MEGA!

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA