Rabu, 30 November 2016

Jangan pandang enteng terhadap Bersatu - Pemuda Umno

KUALA LUMPUR - Ahli Umno dinasihatkan tidak memandang enteng terhadap kehadiran parti baharu, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu).
Johari Yazid Ketua Pemuda Bahagian Umno Cheras, Johari Yazid berkata demikian selain melahirkan rasa bimbang terhadap kemungkinan Bersatu akan mengatasi BN pada PRU akan datang.
"Kita kena tengok pada pilihan raya di Amerika Syarikat (AS) di mana calon Demokrat, Hillary Clinton tewas berdepan calon parti Republican, Donald Trump.
"Memang pada awal kita jangka kemenangan akan berpihak kepada Clinton, tapi kita tengok bagaimana pengakhirannya. Hillary akhirnya kalah dan Trump yang tak disangka menang, akhirnya menang," katanya menerusi wawancara khas bersama Sinar Online, di Pusat Dagangan Dunia Putra, di sini, hari ini.
Menurutnya lagi, seluruh parti perlu kekal bersatu dan bekerjasama untuk mengatasi musuh menjelang pilihan raya akan datang.
"Ini adalah masanya untuk kita kekalkan kesetiaan dan kekuatan pada Umno.
"Jangan kita pandang ringan parti yang kita anggap lemah kerana mereka boleh mengatasi kita pada PRU nanti," katanya lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA