Sabtu, 19 November 2016

Bersih 5: Fikir 2 kali, Putrajaya ulangi amaran

Penangkapan seramai 14 sejak petang semalam bagi menghalang mereka terus 'menghasut' orang ramai menyertai perhimpunan hari ini, kata sumber kanan kerajaan.
bersih_today_merah
KUALA LUMPUR: Selang beberapa jam Bersih 2.0 dan lawannya Baju Merah dijangka memulakan perhimpunan masing-masing, Putrajaya sekali lagi menyeru kedua-dua pihak membatalkan rancangan mereka, sambil memberi amaran akan melakukan apa sahaja memastikan keselamatan awam.
“Kami menyeru rakyat supaya fikir 2 kali sebelum menyokong mana-mana pihak atau menyertai demonstrasi yang hanya memenuhi agenda pemimpin mereka, tanpa keprihatinan terhadap rakyat,” seorang pegawai kanan mewakili kerajaan memberitahu FMT.
Kenyataan itu selepas polis menangkap seramai 14 orang sejak petang semalam, bermula dengan penangkapan Pengerusi Bersih 20.0 Maria Chin Abdullah, dan diakhiri dengan penahanan pemimpin Baju Merah Datuk Seri Jamal Yunos di sebuah hotel lewat malam tadi.
“Kerajaan tidak akan bertolak ansur atau membenarkan kedua-dua peserta demonstrasi mencetuskan kekacauan dan keganasan di Kuala Lumpur dan seluruh negara,” katanya.
Beliau berkata penangkapan yang dilakukan ke atas beberapa orang adalah bagi menghalang mereka daripada terus “menghasut orang ramai menyertai perhimpunan”.
“Kedua-dua pihak wajar membatalkan demonstrasi kerana ia tidak akan mencapai apa-apa selain daripada menganggu perniagaan di pusat bandar Kuala Lumpur dan menyebabkan kesesakan trafik,” tambahnya.

1 ulasan:

 1. Assalamualaikum wr wb.

  Salam ukhuwah islamiah buat semua saudaraku baik yang menjadi TKI/ TKW maupun yang ada di dalam negri.
  BISMILLAHIRROHMANIRRAHIM
  Mohon di maaf jika kehadiran saya di blog ini
  mengganggu kenyamanan pengguna blog,,
  Kehadiran saya di sini hanya ingin menyampaikan kepada saudara teman" yang sedang dalam kesulitan/ terlilit hutang piutang -
  ekonomi menurun -atau asmara - majikan kejam- membutuhkan bantuan dana besar,
  Jangan sungkan menghubungi MBAH SALEH CALL/SMS : +6285-247-111-647
  Anda Akan Berhasil Sukses Jika Anda Mau Mengambil Keputusan Untuk Mengikuti Ritual Gaib MBAH SALEH...


  …=>MBAH SALEH<=…
  CALL/SMS : +6285-247-111-647

  Atau Kunjungi Link KLIK DISINI

  BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA