Selasa, 15 November 2016

Amanah sasar 30,000 ahli turun Bersih 5

KUALA LUMPUR - Sekurang-kurangnya 30,000 ahli dan penyokong Parti Amanah Negara (Amanah) disasarkan turun ke himpunan Bersih 5, Sabtu ini.
Setiausaha Agung Amanah, Mohd Anuar Tahir memaklumkan pihaknya telah mengeluarkan arahan rasmi bagi memastikan ahli untuk turun padang mengukuhkan lagi kejayaan himpunan terbabit.
Amanah sasar 30,000 ahli turun Bersih 5 "Arahan rasmi telah dikeluarkan kepada ahli Amanah dan usaha mobilisasi juga telah diadakan di seluruh negara," katanya ketika ditemui pada sidang media di Wisma Amanah, di sini, hari ini.
Pada hari kejadian, katanya lagi, pihaknya akan menawarkan khidmat 55 peguam iaitu Urgent Arrest Team yang akan menguruskan sebarang tangkapan dan penahanan peserta himpunan.
Pihak Amanah dalam masa yang sama turut menawarkan 50 just khidmat pegawai perubatan yang akan bertugas di lapangan pada hari tersebut.
"Bagi membuat liputan program bersejarah ini, Amanah turut menyediakan pasukan wartawan rakyat yang terdiri daripada 30 wartawan dan 20 jurugambar.
"Kesemua petugas media ini akan dikoordinasi di bawah pasukan Media Oren Amanah," katanya lagi.
Mohd Anuar dalam masa sama turut mengesahkan akan mewujudkan talian hotline Bersih 5.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA