Ahad, 14 April 2013

PRU13: Wanita Barisan Nasional vs Wanita Pakatan Rakyat

PRU13: Konvoi anak muda TOLAK Umno-BN

BUDAYA DAN MAZHAB UMNO@BN..DULU KINI DAN SELAMANYA...!!!
 

Nizar Seru Rakyat Tamatkan Politik Perkauman UMNO BN Pada PRU13 Ini

Rakyat perlu mengambil kesempatan di dalam pilihanraya ke 13 yang akan datang ini untuk menamatkan politik perkauman UMNO BN selepas 55 tahun memerintah negara, demikian kata Datuk Seri Mohd Nizar Jamaluddin, mantan Menteri Besar Perak yang juga AJK PAS Pusat di Merlimau petang tadi.

Menurutnya, Islam telah lama mengkuburkan politik perkauman dengan seruan Allah swt. di dalam Al-Quran:

“Wahai orang-orang yang beriman hendaklah kamu jadi orang-orang yang sentiasa menegakkan (kebenaran) kerana Allah, menjadi saksi dengan adil, dan janganlah sekali-kali kebencianmu terhadap sesuatu kaum, mendorong kamu untuk berlaku tidak adil. berlaku adillah, kerana adil itu lebih dekat kepada taqwa. dan bertaqwalah kepada Allah, Sesungguhnya Allah Maha mengetahui apa yang kamu kerjakan.” (QS Al-Maidah : 8)

Rakyat perlu memberikan peluang kepada Pakatan Rakyat untuk mentadbir negara Malaysia supaya segala kepincangan dan ketidak-adilan yang dilakukan oleh rejim UMNO BN dapat diperbetulkan. Semua kes-kes berprofil tinggi dapat buka semula supaya keadilan dapat ditegakkan seperti kes pembunhan Altantuya - siapa sebenarnya yang mengarahkan beliau dibunuh, kes kematian Teoh Beng Hock, Ahmad Sarbani, A.Kugan dan lain-lain kes yang menimbulkan banyak tandatanya dan misteri di kalangan rakyat negara ini.