Jumaat, 7 Jun 2013

Blackout 505: Situasi buntu untuk demo Padang Merbok

PKR selalu terperangkap dengan keadaan buntu apabila menganjurkan sesuatu perhimpunan ekoran pemilik tempat dan polis masing-masing mahukan izin sebelah lagi pihak sebelum memberikan lampu hijau.

azlanTerbaru, polis Dang Wangi dilaporkan berkata, permohonan PKR untuk mengadakan perhimpunan ‘Black 505' di Padang Merbok Kuala Lumpur pada 15 Jun ini tidak lengkap kerana tiada kebenaran daripada pemilik tempat.

Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramlli berkata, berdasarkan pengalaman mereka sebelum ini, polis mahukan kelulusan pemilik tempat sebelum kebenaran diberikan; manakala pemilik tempat pula mahukan kebenaran polis terlebih dahulu.

"Keadaan ini mencipta halangan yang tidak perlu dan bertentangan dengan semangat Akta Perhimpunan Aman, yang mana isu kebenaran polis tidak timbul," katanya ketika dihubungi semalam.

2 ulasan:

  1. rakyat memerlukan barisan pemimpin yang sangat berani untuk mereka dlm menentang penyelewengan.Dan rakyat tak mahu dengar perkataan buntu, risau, sukar, x boleh, ada gangguan dsb.Sampai bila sidrom ketakutan ini akan hilang dr pemimpin kita. Walaupun rakyat tahu pemimpin pas paling penakut,, tp tak kan semua parti dlm PR jadi macam tu.

    BalasPadam
  2. Bukan takut xnak buang maaa buat benda x berfeadah fitnah dan berbagai bagai hal hal menyebelahi bisikan syaitan

    BalasPadam

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA