Ahad, 3 Mac 2013

Tragedi Lahad Datu

Abuamar writes "Bila membaca kronologi peristiwa Lahad Datu ini,teman cuma boleh mengurut dada....terasa sgt SEBAK. Terfikir di kepala,kenapalah kita ada kerajaan dan pemimpin yg sebegini teruk;mengambil masa yg terlalu lama (22 hari) hanya utk bertindak keatas 150 penceroboh. (jumlah yg dilaporkan sentiasa berbeza2,mungkin depa tak bilang dg betul kut.)

BAYANGKAN JIKA YG DTG ITU 15 RIBU ORANG.....

 TEMAN RASA MENTERI PERTAHANAN DAN PARA JENERAL SINGAPURA TERGULING2 KETAWA MELIHAT "BETAPA HEBATNYA KITA"
Dan berbagai persoalan bermain di kepala: kita ada 4 pasukan pengawal pantai yg lengkap dg peralatan canggih termasuk 12 radar yg boleh mengesan jarak 100 km..(berapa juta la harga alat tu). TAPI kenapa mereka boleh bolos? Dan yg lucunya, kehadiran mereka pertama kali di kesan oleh sekumpulan NELAYAN...tahniah para nelayan.
Atau mungkinkah kumpulan penceroboh itu menggunakan "ilmu Halimunan" yg menyebabkan mereka gagal di kesan????
Kenapa Polis yg hanya berkepakaran menyuraikan perhimpunan "BERSIH" yg di tugaskan menangani perkara tsb? kenapa tdk diserahkan hal tsb kpd para general tentera kita yg hebat2 dlm ilmu tempur? kenapa masa mengepung penceroboh tu kita tak guna peralatan canggih yg dibeli beratus juta ringgit spt  KERETA KEBAL,KERETA PERISAI, MERIAM BESAR  ? APAKAH KITA BELI TU HANYA UTK PAMERAN? Atau kita simpan shj dl stor,takut nanti peralatan tu berkarat????
Akhirnya dua anggota polis menjadi korban.Kita ucapkan takziah kpd keluarga mereka.Semoga mereta dpt bertenang dan redka dg takdir Allah ini. ALFATEHAH.
Malang nya nasib rakyat Malaysia kerana memiliki pemimpin yg begitu lembab  bertindak menjaga kedaulatan negara dan keselamatan rakyat.Mereka kelihatannya teraba-raba seperti kehilangan punca. Adalah di cadangkan agar PM,TPM dan menteri KDN eloklah MELETAK   JAWATAN

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA