Jumaat, 25 Mei 2012

ISTERI Makin LAMA Tak MENARIK - Ustaz Azhar Idrus

Ingat Pada ORANG LAIN Ketika JIMAK - Ustaz Azhar Idrus

Sidang Media YB Iskandar Mengenai Pengundi Hantu

DUN Chempaka Kesan Pertambahan 35 Pengundi Dalam Sebuah Rumah Dalam Tempoh 4 Tahun..!!!

AMPANG, 25 MEI : Iskandar Abdul Samad hari ini mendedahkan terdapat pertambahan pengundi meragukan di sebuah rumah di Kampung Pandan di sini serta pertambahan penduduk ketara sejak 2008.
Katanya, di  tiga lorong itu bagi 10 rumah dari 2007 hingga tahun lalu mencatat pertambahan 236 orang dan ini mendatangkan keresahan kepada penduduk.
“Kalau kita lihat yang paling ketara ialah Lorong Cantik di rumah nombor lima, tahun 2007 ada lapan pengundi tetapi yang terkini sehingga 2011 ada 43 pengundi bermakna ada pertambahan 35 orang.
“Tidak mungkin dalam rumah sebegini akan bertambah begini ramai dalam masa empat tahun, begitu juga rumah-rumah lain yang dilihat bertambah hingga satu rumah ada 10 orang baru,” katanya yang juga Adun Chempaka.

NAZAR Tinggalkan Video LUCAH - Ustaz Azhar Idrus

Hukum KALUNG BUNGA Pada PM Najib Razak - Ustaz Azhar Idrus

Hukum DUDUK Atas Batu BELINDAN Kubur - Ustaz Azhar Idrus

Jangan nafikan demokrasi !


Antara beberapa keluhan yang dikeluarkan oleh Datuk Mustapa Mohamed, ialah,.. pesara tidak berterima kasih kepada kerajaan. Pesara tidak mengenang budi sedangkan kerajaan telah banyak membantu mereka.

Datuk Seri Mustapa Mohamed, Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan merangkap Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri juga turut menyatakan kesalnya,. kerana tindakan bekas-bekas pegawai kerajaan dan segelintir selebriti yang menyertai Pas bukan untuk berdakwah,  tetapi hanya untuk berpolitik. Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas Majlis Ramah Mesra Penjawat Awam dan Pemimpin Tempatan Negeri Kelantan, di sini malam kelmarin..

Malaysian campaigner for free and fair elections targeted at homehttp://3.bp.blogspot.com/-FvCJqDlHWCE/T78MxNexKoI/AAAAAAAAWEE/e4GvHvQDKcM/s320/319775_444672048878600_100000074267039_1761387_1962155732_n.jpg(Radio Australia) - The campaign for free and fair elections in Malaysia just got very personal, with protestors targetting the home of co-chair Ambiga Sreenevasan.
Listen at: http://www.radioaustralia.net.au/international/radio/program/asia-pacific/malaysian-campaigner-for-free-and-fair-elections-targeted-at-home/949860
Bersih, which means 'clean' in Malay, is a coalition movement made up of sixty Malaysian ngos ... their rally last month brought an estimated 100,000 people to central Kuala Lumpur.
Ms Ambiga's home was this afternoon picketted by members of the Petty Traders' Association, threatening to set up stalls in the leafy neighbourhood of Bukit Damansara, to make up for lost business last month.
In the end, intervention by city authorities stopped the traders carrying out their threat.

Bangsat punya manusia - Ceramah Nizar Di Sayong Kuala Kangsar Disabotaj

Deafening silence from cousins Najib and Hisham: Are they behind the political thuggery?

Deafening silence from cousins Najib and Hisham: Are they behind the political thuggery?The question Malaysians are asking is whether the Prime Minister, Datuk Seri Najib Razak and the Home Minister, Datuk Seri Hishammuddin Hussin are encouraging a political culture of aggression, thuggery and violence by their failure to condemn the recent series of disruptions and attacks on Pakatan Rakyat functions!
Is this the route for Malaysia to take to become the world’s best democracy as Najib had boasted after Bersih 2.0 on July 9 last year?
Is this the example Najib is setting for the world on what he meant when he called for a Global Movement of Moderates to isolate and marginalize the extremists?
Lembah Pantai, before that Merlimau

Berdialog dengan apa yang LGBT percaya

azlanDunia ini benar-benar berubah. Jika seseorang yang hidup di kurun-kurun yang lepas kemudian dibangkitkan semula, tentu dia kehairanan melihat dunia ini. Ia benar-benar berubah.

Bukan sahaja kecanggihan teknologinya, tetapi juga nilai dan budaya yang dipegang oleh manusia pada zaman ini. Globalisasi. Satu kalimah yang memberikan pelbagai kesan dan makna.

Dunia tanpa sempadan yang gagal untuk dikawal oleh mana-mana kuasa pun. Kita sudah menjadi seperti sebuah kampung yang kecil. Segala yang berlaku di setiap ‘ceruk' diketahui oleh penduduknya dan menjaga ‘buah mulut' setiap orang.

Tinjauan: 49% tak percaya proses p'raya 
Tinjauan yang dibuat dalam minggu-minggu sebelum perhimpunan BERSIH pada penghujung April mendapati hampir separuh daripada responden tiada kepercayaan dalam proses pilihan raya semasa.

Menurut tinjauan Merdeka Centre pada 14 hingga 26 April, sebanyak 49 peratus tidak percaya proses itu bebas daripada ketidakaturan.

NONEDaripada 1,019 orang responden, hanya 20 peratus "sangat yakin" bahawa proses pilihan raya Malaysia boleh dipercayai.

Dari segi pecahan kaum pula, sebanyak 68 peratus responden berbangsa Cina tidak percaya pada proses itu berbanding 19 peratus orang Melayu berpendirian sama.

Masyarakat Melayu kelihatan lebih optimis dengan 57 peratus masih percaya berbanding 39 peratus lagi sebaliknya. Golongan India pula mencatatkan separuh tidak yakin.

Hang Samseng : PERKASA bakar baju BERSIH di P Pinang


 
Kumpulan pendesak Melayu PERKASA Pulau Pinang hari ini membakar 10 helai kemeja-T berwarna kuning, yang didakwa dipakai peserta perhimpunan BERSIH 3.0 yang telah insaf.

Ketua Wira PERKASA Pulau Pinang Mohd Rizuad Mohd Azudin berkata beliau menerima bungkusan mengandungi baju itu berserta sepucuk surat, yang mana penulisnya meluahkan rasa kesal menyertai perhimpunan itu, lapor Bernama.

Lagi tahanan ISA ancam mogok lapar

NONESembilan lagi tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) berikrar untuk memulakan mogok lapar minggu depan jika mereka tidak dibebaskan atau didakwa atas tuduhan terhadap mereka.

Peguam mereka, Fadiah Nadwa Fikri, yang melawat mereka di kem tahanan di Kamunting, Perak hari ini, berkata mereka akan menyertai 12 yang lain yang merancang meneruskan mogok lapar mereka minggu depan jika tuntutan mereka tidak dipenuhi.

Menurutnya, sembilan tahanan itu semua rakyat Malaysia dari Tawau, Sabah.

Fadiah (kanan), yang bertemu dengan tahanan selama dua jam hari ini, berkata selain sembilan rakyat Sabah itu, beliau juga bercakap dengan tahanan rakyat Indonesia, Mustawan Ahbab dan tahanan rakyat Sri Lanka, Anthony Sackarayas Natkunam - yang menyertai mogok lapar sebelum ini.

Rugi Berniaga : Anti-BERSIH tawar motor Modenas pula..hadiah juta-juta...ha..ha..!!!!

NONEKumpulan anti-BERSIH menjanjikan lebih banyak hadiah untuk pengguna Internet yang menggemari laman mereka dengan menekan butang "like" dengan menawarkan tambahan lima motosikal Modenas.

Kumpulan itu yang mengunapakai nama "BERSIH 4.0" membuat tawaran baru itu setelah terdapat peniaga di Kuala Lumpur menyertai kempen itu.

Mengumumkan perkara itu dalam sidang media di ibu negara, penganjur Jamal Ab Yunus percaya lebih ramai peniaga akan tampil menawarkan barangan mereka dalam tempoh beberapa minggu lagi.

Katanya, tindakan peniaga itu bagi menunjukkan persaudaraan dengan kumpulan yang mengecam perhimpunan besar BERSIH pada 28 April lalu yang didakwa menjejaskan perniagaan.

Sebelum ini, Jamal yang juga peniaga kereta mewah menawarkan Lamborghini dan BMW 530 yang kedua-duanya bernilai RM1.5 juta.

Jawatankuasa Pilihan Raya Selangor Tunggu Laporan SISMEP 3.0

SHAH ALAM, 25 MEI: Jawatankuasa Pilihan Raya Negeri Selangor sedang menunggu maklum balas daripada Unit Pengukuhan Demokrasi berhubung keberkesanan aplikasi Sistem Menang Pilihanraya (SISMEP) 3.0 yang diperkenalkan baru-baru ini.
Unit ini bertindak mengenalpasti daftar pengundi selain memberikan latihan dan pendidikan mengenai pilihan raya.
Program Pengukuhan Demokrasi yang pertama kali diperkenalkan di Selangor melalui Belanjawan Selangor 2012 dengan peruntukkan sebanyak RM5 juta bertujuan meningkatkan kesedaran rakyat tentang hak demokrasi mereka.

Samseng Umno: Najib, Nong Chik, Khairy mesti bertanggungjawab

PETALING JAYA 25 Mei: Naib Presiden KEADILAN, Nurul Izzah Anwar mencabar Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak dan dua lagi pimpinan Umno bertanggungjawab terhadap tindakan samseng Pemuda Umno.
Gesaan itu juga ditujukan kepada Ketua Bahagian Umno Lembah Pantai, Datuk Raja Nong Chik Zainal Abidin dan Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin.
Mengecam tindakan itu, Izzah berkata, tindakan Umno yang berceramah dalam kuaters Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang hanya berjarak 100 meter jelas menunjukkan mereka berniat jahat.

BUTTS FOR AMBIGA: It's PKR's fault, they're afraid Indians will run to Najib!

BUTTS FOR AMBIGA: It's PKR's fault, they're afraid Indians will run to Najib!AS IS WHERE IS Do the negative actions of the few always have to reflect badly on the character of the majority? Surely in a democracy it is the principle of majority rule that guides our lives. However, certain partisan Malaysian political commentators seem to always highlight the actions of a few bad apples presumably because it sells newspapers or drives traffic to websites.
This is especially true of RJ Rajah’s attack on the government due to the roundly condemned actions of petty traders who set up a burger stall outside Bersih leader Datuk S. Ambiga’s house. They also recently marked out spaces for stalls on her road to be auctioned to petty traders. In another incident, a group of ex-servicemen marched up to her gates and proceeded to do “butt exercises” with their behinds facing her house.
I’m generally in agreement that the actions of these groups are despicable and just downright stupid. They were aggressive, ill-advised and most unfortunately were designed to get the ringleaders their 2 minutes of fame, for which the media duly obliged! The subsequent statements by the Deputy IGP put the icing on this very foolish cake.

Pendedahan skandal: UMNO Sabah semakin meretak

Pendedahan "skandal" pimpinan UMNO Sabah Musa Aman dan Mohd Shafie Apdal kebelakangan ini jelas menunjukkan bahawa pergelutan kuasa dalaman UMNO semakin meruncing.  Sementara itu, komponan parti Barisan Nasional semakin tidak berpuas hati, lantaran daripada sikap kerajaan untuk menangguh penubuhan Suruhanjaya Diraja untuk menyiasat isu Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI).  Malah, ketidakpuasan ini menunjukkan petanda bahawa parti komponen ini mungkin keluar BN.

Untuk pembangkang pula, sama ada mereka boleh bersatu untuk mempertahankan prinsip "satu lawan satu" ketika berdepan dengan BN, bakal menjadi faktor penentu sama ada pembangkang mampu memenangi lebih kerusi parlimen di Sabah untuk menawan Putrajaya.

TEKA-TEKI UNTUK ADIK YANG PINTAR

Ceramah Khalid Samad di Pantai Permai, Pantai Dalam

Kajian: 92% mahu daftar pemilih bersih....SPR ada faham tak..!!!!


MENJELANG PRU 13 - PARLIMEN SHAH ALAM - Majoriti pengundi di Semenanjung mahu daftar pemilih yang bersih sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) diadakan, demikian menurut kajian terbaru kendalian Merdeka Center.
"Seramai 92 peratus mahu daftar pemilih dibersihkan," kata kenyataan media Merdeka Center berhubung hasil kajian kendaliannya.
Merdeka Center juga berkata, penemuan itu juga menunjukkan hanya 44 peratus responden melahirkan keyakinan bahawa proses pilihan raya di Malaysia bebas daripada unsur-unsur kelemahan dan kepincangan manakala 49 peratus responden tidak yakin sama sekali.

Perkasa ticked off for loutish behaviour

Two Malay youth leaders confront group for behaving like thugs during an anti-Bersih in Komtar.
GEORGE TOWN: Two local Malay youth leaders confronted Perkasa members for their loutish behaviour during an ‘anti-Bersih’ protest at an underpass in Komtar today.
Mohd Ridzuad Azudin, the state’s Perkasa chief, had just torched 10 Bersih T-shirts in Jalan Teck Soon when PKR youth leader Amir Ghazali and Penang Jingga 13 chief Mohd Ikhwan Nasser ticked them off for behaving like thugs.
They told Ridzuad that he should use a proper channels to address his grouses with the state government and Chief Minister Lim Guan Eng.
“We are disgusted with such thuggish behaviour,” Amir and Mohd Ikhwan told newsmen.
Mohd Ikhwan also condemned Perkasa the mock Hindu funeral conducted for Lim on May 10 and violently disrupting an anti-Lynas Himpunan Hijau rally at the Esplanade on Feb 26.
He also hit out Ridzuad for waving a shoe at Lim during the anti-Lynas gathering.

Samseng itu Pemuda Umno – Saksi

KUALA LUMPUR 25 Mei: KEADILAN telah mengenal pasti samseng Umno yang melempar batu, telur dan botol hingga menyebabkan beberapa penyokong Pakatan Rakyat cedera di ceramah malam tadi.
Menurut Pengarah Operasi Jentera Pilihan Raya KEADILAN Lembah Pantai, Md Zaman Md Tasi, tindakan biadap itu dilakukan oleh Pemuda Umno kawasan berhampiran.
“Saya mengenal pasti mereka adalah Pemuda Umno. Saya merupakan penduduk Lembah Pantai dan mustahil saya tidak mengenali mereka,” katanya pada sidang media di Ibu Pejabat KEADILAN tengahari tadi.
Turut hadir, Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar dan setiausaha politik pejabat beliau, Fahmi Fadzil.

Samseng Umno kepung, cuba kasari pembantu Izzah

PETALING JAYA 25 Mei: Setiausaha Politik Pejabat Parlimen Lembah Pantai, Fahmi Fadzil memberitahu, beliau dikepung sekumpulan samseng Umno pada ceramah di pangsapuri Pantai Permai, Kuala Lumpur malam tadi.
Menceritakan detik cemas itu, Fahmi berkata, kira-kira jam 9.00 malam, beliau berada berhampiran pondok keselamatan pangsapuri untuk menjawab panggilan telefon.
Menurut beliau, sekumpulan samseng yang berada di kawasan berhampiran telah menjerit memanggil namanya.
“Samseng mengherdik meminta saya datang kepada mereka. Saya tidak menghiraukan permintaan itu kerana sibuk melayan panggilan telefon.

‘Nearly all’ peninsula voters want roll vetted before polls, survey shows

A foreign worker has his fingerprints scanned for the “6P” programme. Nearly half of respondents agreed that the voter roll contained dubious voters such as foreigners. — File pic
KUALA LUMPUR, May 25 — More than nine in 10 voters in peninsular Malaysia want the electoral roll cleaned up before the general election that must be called within the year, according to a survey conducted just days before tens of thousands joined the April 28 Bersih rally for free and fair polls. Independent pollsters Merdeka Center found that nearly half of the 1,019 registered voters surveyed believed the registry contained dubitable entries that included foreigners.
“Nearly all — 92 per cent of voters — want the electoral roll to be cleaned up before elections are held. Only 44 per cent of the respondents expressed confidence that the election process in Malaysia was free from irregularity and abuse.
“In the same survey, 48 per cent of the respondents agreed that the electoral list was inaccurate and ‘embedded with doubtful voters such as foreigners, people who were transferred without their knowledge or people with multiple identities’,” the research house said.
The April 28 rally was the third in five years calling for electoral improvements.
After last July’s demonstration, Datuk Seri Najib Razak announced a raft of reforms including a parliamentary select committee to look into enhancing the electoral system over a period of six months.

Buli Ambiga Tindakan Pengecut

SHAH ALAM 25 MEI : Tindakan sesetengah pihak yang terus-menerus melakukan huru-hara di hadapan rumah Datuk S Ambiga dilihat sebagai tindakan pengecut, kata Dr Yaakob Sapari.
Beliau mengulas tindakan sekumpulan yang mendakwa penjaja/peniaga di Jalan Tunku Abdul Rahman bahawa mereka mengalami kerugian akibat himpunan ‘Duduk dan Bantah’ BERSIH 3.0 pada 28 April lalu.
Bagi Dr Yaakob, beliau yang tuut hadir bersama-sama 250,000 orang berhimpun di Kuala Lumpur baru-baru ini, menganggap perhimpunan ini sebagai satu peluang yang besar kepada para peniaga bagi memperolehi pendapatan jauh lebih besar.

Kurang kouta haji tiada kaitan dengan Bersih 3.0

(Perhimpunan Bersih 3.0 di Masjid Nabawi, Madinah)
MELAKA: Ketua Dewan Ulama PAS Pahang, Ustaz Mokhtar Senik berkata kerajaan Arab Saudi tidak pernah mengeluarkan kenyataan bahawa kouta haji untuk jemaah Malaysia dikurangkan disebabkan demonstrasi Bersih 3.0 di Madinah dan Mekah hujung bulan lalu.

"Menteri Di Jabatan Perdana Menteri jangan bohong, tidak ada satupun kenyataan dari Arab Saudi yang menyatakan kouta jemaah kita dikurangkan kerana isu Bersih 3.0.

Come out of your feudal cucoon, NGO tells Malays

Come out of your feudal cucoon, NGO tells Malays
A Malay empowerment group has urged Malays to refrain from 'feudal' politics, saying several recent incidents showed that the community could be easily swayed by money and personal attacks.
“Such cheap politics being followed by the Malays are not helpful but only a continuation of feudal politics that has been rejected by the other race," said Mohd Azmi Abdul Hamid , president of Teras, a pioneer Malay non-governmental organisation.
Azmi called on Malays to embark on a "major political transformation" to save the nation from rampant corruption, adding that the present government had been too long in power and left Malays in their "feudal cucoon".
“As such, the Malays have become easy target for the government who among others has used money to remain in power," he added.

Nurul bimbang serangan tanda 'era baru keganasan'

NONEAhli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar - di mana majlis ceramah di kawasan parlimennya malam tadi menjadi sasaran batu, telur dan botol air mineral - bimbang serangan tersebut menandakan "era berbahaya" yang baru dalam politik Malaysia.

Bercakap kepada pemberita hari ini, Nurul (kedua dari kiri) berkata
keganasan malam tadi adalah yang "paling teruk" pernah dialaminya sejak tahun 1998, dan ia mungkin memuncak menjelang pilihan raya umum.

Menurutnya, satu mesej yang jelas perlu dibuat oleh perdana menteri sendiri, jika tidak, beliau (perdana menteri) akan dipertanggungjawabkan terhadap (keganasan) yang berlaku.

PKR Kutuk Najib Berhubung Tuntutan Kepada BERSIH

SHAH ALAM 25 MEI : Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Pakatan Rakyat mengutuk keras pendakwaan terbaru oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak terhadap Pengerusi Bersih, Datuk S. Ambiga serta ahli jawatankuasa Bersih.
Lebih mengecewakan, menurut Presiden PKR, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, sehingga kini pihak polis masih tidak dapat memastikan pihak yang bertanggungjawab melakukan kerosakan namun tetap mengambil tindakan undang-undang dan tuntutuan kerugian daripada ahli jawatankuasa Bersih.
“Kecuali bagi kes adik Mohd Safuan Mamat yang dipukul sewaktu dalam usaha menyerah diri dengan sukarela, kes lain polis masih tiada kata putus.

Siapa sebenarnya Taiko Samseng ..... sendiri mau tau beb..!!!

Samseng Pro BN ditangkap ketika ganggu ulang Tahun Pakatan rakyat Selangor.

Rentetan kejadian insiden Sabtu di Merlimau


Lagi ceramah Pakatan jadi sasaran batu dan telur
100, termasuk kumpulan motor serbu rumah Ambiga
Himpunan Hijau di Sudut Pidato, Padang Kota, Esplanade itu dicemari apabila kira-kira 50 orang, termasuk pemimpin tempatan dari Pemuda Umno dan kumpulan pendesak Melayu, PERKASA mengganggu acara yang dijalankan itu.

Ulasan isu, budaya PR bukan nak cari gadoh..kita mahukan keamanan, tetapi mereka ini telah dirasuk oleh seseorang mereka supaya menggangu serta mengugut serta menakutkan. inilah dinamakan budaya gangster..siapa taikonya...sendiri mau tau !!!!!!!

Today in History for May 25th

Who can stop DR Congo's slide into chaos?

KITAB FIQH JIHAD: JANGAN SAMPAI FAHISAH DIIKLANKAN

Pak Samad: Saya tidak tua untuk jadi bodoh

PAS akan demo lebih besar depan NST

Pemuda PAS demo di ibu pejabat NSTP

Ceramah Shamsul Iskandar di Pantai Permai, Pantai Dalam

Ceramah Tian Chua di Pantai Permai, Pantai Dalam

Video Penuh : Ceramah Anwar Ibrahim di Pantai Permai, Pantai Dalam

Sidang Media: Insiden Serang Ceramah Anwar

Bapak kafir: Rahim Noor perlu saman NST
(NST menyiarkan kenyataan Rahim yang menuduh 'Nik Aziz bapak kafir')

KUALA LUMPUR: Ahli Jawatankuasa Dewan Muslimat PAS Pusat, Nuridah Mohd Salleh meminta bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim Noor tampil membuat kenyataan terbuka dan meminta akhbar The New Straits Times (NST) menarik balik kenyataan 'Nik Aziz bapak kafir'.

Match your words with deed, Nurul tells KJ

The PKR vice president tells Umno Youth chief that merely condemning violence by Umno youth at a ceramah last night was insufficient.
PETALING JAYA: PKR today urged Umno Youth chief Khairy Jamaluddin to match words with deed against his youth members for creating a ruckus during the opposition party’s ceramah yesterday in Pantai Permai, Lembah Pantai.
Speaking at a press conference at the PKR headquarters today, Nurul commended Khairy for condemning the unruly behaviour of some youth at the event yesterday, but insisted that the condemnation must be followed up with action.
“Even this morning, I saw broken eggs on the staircase at my service centre in Lembah Pantai,” said Nurul.
Also present at the press conference was fellow PKR vice president Tian Chua.

WWW 1 : Menteri ghairah lelong plat kenderaan, rakyat sengsara skandal berbilion ringgit


KUALA LUMPUR, 25 MEI: Yang dituntut oleh rakyat ialah penyelesaian skandal KLIA2 yang bernilai RM3.9 billion, skandal RM12.5 billion PKFZ dan skandal RM12.49 bilion lebihan kos projek landasan keretapi berkembar EDTP.
Tetapi yang dibuat oleh Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha ialah mendabik dada kerana berjaya menjadi penjual nombor plat kenderaan WWW.
Inilah kehebatan seorang Menteri dari MCA dan Barisan Nasional yang diamanahkan oleh negara untuk menjaga kepentingan rakyat, kata Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua.
“Rakyat Malaysia tidak perlukan seorang Menteri Pengangkutan yang cuma berminat melaporkan jumlah lelongan nombor plat WWW daripada menyelesaikan isu besar yang dihadapi,” katanya dalam satu kenyataan.

Halau 1.0 : Shahrul, lelaki di belakang Kelantan Fiesta 2010

KUALA LUMPUR: Rupa-rupanya pemimpin utama anak muda yang menyerang rumah Datuk S Ambiga semalam adalah CEO Red Carpet, syarikat pengurusan program yang kantul akibat kegagalan 'Karnival Kelantan Fiesta 2010' selepas diserang ribut.

Shahrul Nasrun Kamarudin yang memimpin sekumpulan remaja ke rumah Ambiga semalam, sebelum ini pernah dilaporkan keluar dengan pelakon yang juga janda anak bekas Yang Dipertua Dewan Negara, Nora Danish.

"Dia pendajjal yang membela golongan murtad dan LGBT (Golongan Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender)," Shahrul didengar bertempik di depan rumah S Ambiga, Pengerusi bersama Bersih semalam sebelum menyerahkan memorandum.

Sebelum ini, satu persatu Harakahdaily mendedahkan siapakah di belakang penyerang rumah Ambiga.

Antaranya pemimpin 'senaman punggung', Datuk (palsu) Mohd. Ali Baharom yang mengaku membeli gelaran datuk dengan harga RM250,000 manakala Datuk Jamal Md Yunus adalah tauke Restoran Sekinchan Ikan Bakar yang sedang menghadapi masalah dengan restorannya itu.

How can Malays lose power?

Mohd Ariff Sabri Abdul Aziz
In 2004 when the Malaysian people gave Abdullah Ahmad Badawi Umno’s its greatest victory, they were actually rejoicing at the exit of Dr Mahathir Mohamad.It has been downhill for Umno ever since.That victory has proven to be the pride before the inevitable fall.Now, Mahathir – the man whom I described as one who can walk on water – is giving out unsolicited advice.He’s asking Umno leaders to discard self-interest and acts of sabotage to ensure a Barisan Nasional (BN) victory in the next general election.
Mahathir is back to the scare tactics for which he is an accomplished master.
Asking Umno people not to sabotage and to disown personal interest is like asking a camel to go through the needle hole.

Nik Aziz batal hasrat muzakarah dengan Umno...akur dengan keputusan PAS Pusat.


Nik Abdul Aziz Nik Mat KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat akur dengan pendirian Pas Pusat yang memutuskan tidak akan bermuzakarah dengan Umno.

Sehubungan itu, Nik Abdul Aziz berkata, beliau menarik balik hasrat untuk bermuzakarah kerana wujud terlalu banyak pandangan yang bercanggah.
"Tak usah, tak usah, kita berjemaah ni kena turut tok imam," kata beliau selepas menyampaikan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu di sini, hari ini.
Pada 16 Mei lalu, Nik Abdul Aziz berkata, Pas sentiasa  bersikap pintu terbuka untuk bermuzakarah dengan sesiapa sahaja termasuk Umno.

Mereka yang bantah depan rumah Ambiga adalah ‘pondan’.

Mengapa ganggu beliau dengan mengadakan bantahan, menjual burger dan melakukan senaman punggung. Kamu 'pondan', kata P Gunasekaran.
BAHAU: Seorang pemimpin DAP menggelar mereka yang mengadakan bantahan di hadapan kediaman Pengerusi Bersama Bersih 3.0, Dato’ S Ambiga sebagai ‘pondan’ atau bacul.
Timbalan Pengerusi DAP Negeri Sembilan, P Gunasekaran berkata demikian di hadapan lebih 2,000 hadirin pada Ceramah Perdana anjuran DAP di sini malam tadi.
“Mereka membantah di hadapan rumah seorang wanita yang hanya memperjuangkan keadilan dan tuntutan pilihan raya yang bersih. Beliau seorang wanita dan kamu merupakan seorang lelaki.
“Mengapa ganggu beliau dengan mengadakan bantahan, menjual burger dan melakukan senaman punggung. Tidak malukah kamu melakukan sedemikian kepada seorang wanita. Kamu pondan!” kata Gunasekaran dengan lantang dan disambut dengan sorakan gamat orang ramai.

Pemerhati: UMNO segaja sabotaj ceramah PKR

Ceramah politik di Lembah Pantai kecoh apabila kem PKR dan Umno masing-masing bertembung dan membuat provokasi sehingga mendatangkan kecederaan kepada penyokong. Kekecohan itu mengakibatkan seorang lelaki warga emas cedera didahi apabila terkena batu yang dibaling secara rawak daripada kem Umno dan segera dikejarkan ke hospital berdekatan dengan ambulans.Manakala beberapa penyokong lain dilaporkan turut mengalami cedera ringan, malah beberapa tayar kenderaan termasuk kereta milik Ahli Parlimen Shah Alam Khalid Samad dipancitkan.
Insiden berpunca apabila ceramah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim diperkarangan Flat Pantai Permai Dalam diadakan hanya beberapa meter bersebelahan dengan ceramah Ummi Hafilda Ali di Kuarters DBKL Perumahan Pantai Permai di sini malam tadi.
Hampir 100 Pemuda Umno Lembah Pantai sebelum itu menghalang jalan utama menghala ke ceramah PKR dengan membawa sepanduk tertera perkataan “Anwar punca keganasan di negara ini”.

Nik Aziz: The simple life of a leader

EXCLUSIVE: The 81-year-old grandfather’s eyes lit up when he started talking about Kelantan’s first FA Cup win.”I treat the players like my own children. The Red Warriors worked so hard to earn this trophy. So I gave the state the day off so that the thousands of fans can come home safely after the finals in Kuala Lumpur,” says Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat clearly pleased with the football result.The Kelantanese team, which is also known as the ‘East Coast giants’, had beaten Sime Darby FC 1-0, to win the trophy after the state’s third attempt to be crowned as champions of the 2012 tournament.

Anwar’s psy war victory

Roping in the former solicitor-general to join his defence team has dealt a severe blow to BN.

On May 22, Opposition Leader Anwar Ibrahim together with PKR deputy president Azmin Ali and another party leader were charged in court for their participation in the Bersih 3.0 rally.
Many political analysts viewed the move as another blunder on the part of the Barisan Nasional government, as it will only increase sympathy for Anwar depending on how one looks at it.
True enough, the case has already attracted even the attention of the US government.
“We encourage the authorities in Malaysia to ensure that due process is protected and that any trial is conducted in a fair and transparent manner,” US State Department spokeswoman Victoria Nuland was quoted as saying when commenting on Anwar’s case. She also said that the US government would be monitoring the case.
However, the case had another unexpected and interesting turning point.

Apa jadi penipuan daftar pemilih, pindah pengundi?

KUALA LUMPUR 25 Mei: Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) terus mendesak kerajaan melaksanakan lapan tuntutan sebelum Pilihan Raya Umum Ke 13 (PRU 13).
Lapan tuntutan tersebut adalah membersihkan senarai undi, mereformasikan undi pos, gunakan dakwat kekal, masa kempen minima 21 hari, akses media yang bebas dan adil, kukuhkan institusi awam, hentikan rasuah dan hentikan politik kotor.
Pengerusi Bersama Bersih, Datuk S Ambiga berkata, setakat ini kerajaan masih gagal melaksanakan sepenuhnya tuntutan itu bagi mereformasikan pilihan raya.
“Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) masih gagal membersihkan senarai pemilih. Contohnya, penipuan dianggap kesilapan perkeranian.
“SPR memindah pengundi walaupun kad pengenalan menunjukkan mereka tinggal di kawasan berlainan,” katanya dalam satu kenyataan mengulas dakwaan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin 17 Mei lalu bahawa kerajaan kononnya bersetuju melaksanakan tujuh daripada lapan tuntutan berkenaan.
Bagi tuntutan dakwat kekal pula, Ambiga berkata, SPR menetapkan jari dicalit, bukannya dicelup dalam dakwat menyebabkan ia sukar dilihat.

"Bapak Kafir" : Pemuda PAS himpun depan NST desak minta maaf


(Pemuda PAS berhimpun membuat bantahan depan NST hari ini)

KUALA LUMPUR: Hampir 100 Pemuda PAS berarak ke pejabat akhbar New Strait Times (NST) hari ini bagi membantah laporan akhbar berkenaan yang mendakwa "Nik adalah bapak kafir".

Mereka medesak agar NST memohon maaf secara terbuka dan menarik balik kenyataan yang menghina dan melabelkan Mursyidul Am PAS.

Johor sedia untuk buat perubahan besar

(Salahudin memimpin usaha PAS untuk membebaskan Johor dari kekangan BN)

KUALA LUMPUR: Johor kini bukan lagi Johor dulu di mana puluhan orang sahaja hadiri ceramah PAS.

Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub berkata, jumlah ribuan hadirin dalam ceramah-ceramah PAS di kawasan-kawasan Melayu semakin menjadi perkara biasa di Johor.

Lebih memberansangkan, katanya, ialah apabila mereka yang hadir itu terdiri dari penduduk tempatan.

"Kecuali majlis-majlis khas yang besar di mana mungkin ahli-ahli PAS dari seluruh Johor hadir beramai-ramai, kehadiran adalah dari penduduk tempatan.

"Maknanya, kalau 1,000 yang hadir ceramah-ceramah kita, hampir semuanya adalah penduduk tempatan," kata Salahuddin.

Malulah sikit, kita sudah 54 tahun merdeka - Tamrin

MELAKA: Vateran Umno, Tamrin Ghafar kesal dengan tindakan partinya itu yang sejak kebelakangan ini menggunakan samseng untuk mengganggu ceramah Pakatan Rakyat.

"Malulah sikit dengan tindakan samseng baling batu, telur dan lain-lain, kita sudah merdeka lebih dari 54 tahun, takkan masih nak mengamalkan politik macam ini".

"Saya seru pemimpin Umno supaya bertindak matang dan bukan kebudak-budakan macam ini" tegasnya yang merupakan anak kepada bekas Timbalan Perdana Menteri Tun Ghafar Baba.

Bersih 3.0: Rugi ratus ribu, 'hadiah' juta-juta "bersih 4.0" beri..!!!! rugi la sangat...!!

ISU-ISU 'spin off' pasca Bersih 3.0 nampaknya masih mendominasi ruang politik negara walaupun himpunan duduk, bantah 28 April itu sudah hampir sebulan berlalu.

Ada di kalangan penganalisis politik meramalkan kesan himpunan Bersih 3.0 akan berkekalan sehingga empat bulan yang pastinya menambah kesukaran kepada Perdana Menteri untuk mengisytiharkan tarikh pilihan raya umum.

Kegusaran BN terhadap impak himpunan Bersih 3.0 tidak sukar untuk dilihat. Kehadiran ratusan ribu rakyat di ibu kota Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Ipoh dan Johor Bahru, juga di Kota Kinabalu dan Miri menunjukkan kesepaduan tekad rakyat bagi menuntut pilihan raya yang bersih dan adil.

AIC: Belia penggerak kebangkitan masa depan

Kelab Anwar Ibrahim (AIC) percaya pada Marcapada, peredaran zaman memerlukan belia untuk mengharungi kehidupan dengan lebih cergas dan proaktif.  Arus pemodenan ketika ini diperderas dengan memaksimumkan minda ke tahap yang lebih kritis.  Belia harus mengambil peluang dalam arus ini untuk bangun dan bawa perubahan kepada negara.

Banyak informasi yang dapat dimanfaatkan belia dipaparkan dalam media massa, tentang kebobrokan dan kezaliman oleh pemerintah kepada rakyat.  Di seluruh dunia, terutama di Mesir, yang menjadi penggerak utama kepada naik dan jatuhnya sesebuah kerajaan.  Belia adalah nadi kepada negara, pasak yang mendukung aspirasi negara, malah Imam Syafie pernah menyebutkan, "Jika mahu lihat masa depan sesebuah negara, lihat anak mudanya sekarang".

Ops Scorpene 2.0: SUARAM tells of envelope with sub-folder entitled "C4"

Ops Scorpene 2.0: SUARAM tells of envelope with sub-folder entitled "C4"Earlier this week, a newspaper in Hong Kong ran an expose' of the Scorpene submarines scandal implicating Prime Minister Najib Razak, his close friend Razak Baginda and murdered Mongolian translator Altantuya Shaariibuu.
In the news report, which was picked up by several Malaysian blogs, Najib was portrayed as the main culprit behind the conspiracy to skim a huge commission from the Malaysian government's purchase of the 2 submarines from French arms maker DCNS.
He was also implicated in the Altantuya murder, for which two of his former bodyguards have been sentenced to hang while Baginda was controversially acquitted.
The HK newspaper also reported that the French courts had summoned Najib to testify as witness in the corruption trial filed by Malaysian NGO SUARAM against DCNS.
The 28-year-old Altantuya, believed to have been lovers with both Najib and Baginda, was portrayed as a translator who was killed for her role as a middleman in the case, in which Najib and Baginda have been accused of collecting an illegal kickback worth more than RM500 million.
She was shot in the head in a jungle clearing in Malaysia in 2006 and her body bombed with military-grade C4 explosives to prevent identification.

Mahathir ramal demo ganas untuk gulingkan kerajaan pilihan rakyat....Tok Ki Det sudah bayangkan perancangan " at any cost "..!!!

1. Kita sudah merdeka selama 55 tahun dan telah mengadakan 12 Pilihan Raya Umum.  Walaupun parti-parti bukan dari Perikatan atau Barisan Nasional telah berjaya menawan dan mendiri Kerajaan di beberapa negeri di Semenanjung dan di Sabah, tetapi Perikatan dan Barisan Nasional tidak pernah kalah di peringkat Pusat.  Perikatan dan Barisan Nasional terus menjadi Kerajaan di peringkat Pusat, peringkat yang paling berkuasa di Malaysia.

2. Memang pada 1969 Perikatan hampir kalah tetapi kuasa kekal di tangan Perikatan dan akhirnya beberapa parti lawan telah menyertai Perikatan untuk menubuh Barisan Nasional yang terus memerintah.

Gerakan Gantung Kain Kuning: Kembali kepada 8 tuntutan BERSIH

Berita keganasan polis telah mengalih perhatian daripada lapan tuntutan BERSIH 3.0 selepas 28 April 2012.  Lebih-lebih lagi ruang dada media dihiasi dengan berita senaman punggung, gerai burger, pasar malam di depan rumah Ambiga dan sebagainya, ditambah pula isu seperti "Perdana Menteri Bukan Melayu", yang ditonjolkan secara tiba-tiba.

Gerakan Pendidikan Pilihanraya Bunga Matahari atau Sunflower Electoral Education Movement (SEED), satu pertubuhan daripada masyarakat sivil telah melancarkan satu "Gerakan Gantung Kain Kuning (GGKK)", bertujuan untuk menyeru agar rakyat Malaysia kembali kepada matlamat perjuangan asal BERSIH 3.0, iaitu 8 tuntutan yang dikemukakan.