Sabtu, 14 Januari 2012

Ada Berani : Senarai Harta Exco-Exco Pulau Pinang Didedahkan!!Exco Mana Paling Kaya?


Saya petik:

[SH] GEORGETOWN - Exco Kesihatan, Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar, Phee Boon Poh adalah Exco yang paling kaya berdasarkan borang perisytiharan harta Kerajaan Negeri semalam.

Perisytiharan harta itu dilakukan untuk tempoh 8 Mac 2008 hingga 31 Disember 2011 dikeluarkan oleh syarikat akauntan bertauliah yang dilantik Kerajaan Negeri iaitu KPMG.

Sebab Apa Najib Tak Berani Buat PRU-13 Pada Mac Ini ?

Takut jadi PM terakhir dari Umno !
Ramai yang dok sibuk buat ramalan yang Najib akan panggil PRU-13 pada bulan March 2012 ini. Tapi aku rasa susah sikit nak ambil percaya ramalan ini atas beberapa faktor di bawah:

  1. Raya Cina nak mai hujung bulan Januari ni. Baru sangat habis cuti sekolah dah mai pulak cuti raya cina. Aku rasa keadaan kelam kambut macam tu BN tak sempat buat persediaan. Maklumlah BN kan harap 90% jentara pilihanraya dia daripada pegawai-pegawai kerajaan, puak-puak ni makan gaji mana depa nak kerja masa cuti...depalah yang tak sempat buat persiapan.
  2. Masalah dalam UMNO masih berserabut. Najib umum nak bubuh calon winnable. Depa nak pastikan semua calon depa boleh menang. Maknanya ramai deng-geng veteran kena lepas kerusi depa bagi kat geng yang lebih muda dan lebih digemari oleh penyokong depa. Kononnya nak buat transformasi. Tapi masalahnya majoriti puak-puak veteren ni tak mau lepas kerusi depa, mampuihpun takpa janji jangan senang-senang nak terajang depa. Yang jadi dilemannya adalah Najib. Macam mana nak selesai benda ni dalam masa terdekat.

AUKU Tak Bantu Nilai Ringgit

Jom Konvoi bersama Anwar dari Lapangan Terbang Bayan Lepas ke Alor Setar


Info terkini Anwar akan tiba pada 14 Jan 2012 di Lapangan Terbang Bayan Lepas jam 12.30 tengahari. Beliau akan terus bergegas ke Alor Setar untuk menghadiri Konvensyen Pakatan Rakyat. Kepada sesiapa yang berminat untuk konvoi bersama Anwar ke Alor Setar dialu-alukan....

Letupan Bom Di Kompleks Mahkamah : Polis Minta Orang Ramai Salur Maklumat

Post Pic
KUALA LUMPUR, 13 JAN : Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berhubung kejadian tiga letupan bom di pekarangan Kompleks Mahkamah Tinggi Jalan Duta Isnin lepas supaya memaklumkan kepada pihaknya bagi membantu siasatan. 

Al Quran Sebagai Mas Kahwin - Ustaz Azhar Idrus

Pihak Tuduh PAS Kafir Kerana Kerjasama Dengan DAP - Ustaz Azhar.

Lambang PEACE Lambang KEMALUAN Perempuan ? - Ustaz Azhar .

‘Ana nak meninggal seperti Ustaz Fadzil Noor’

Sosok ini begitu sekali istimewa dalam perjuangan PAS semenjak zaman mudanya sehinggalah rohnya melayang dalam usia 63 tahun. Anak Kelantan yang lebih dimesrai dengan jolokan “Pak Syed” adalah pejuang yang telah memberikan baktinya untuk memerkasa jamaah Islam di Negara ini. Berbual dengannya , kita akan hanyut dengan lautan fakta sejarah tentang PAS, peralihan kepimpinan ulama, tokoh-tokoh PAS  dan beliau juga semenjak awal antara tenaga penerangan yang penting di peringkat Pusat.
Drs Syed Mohamad adalah antara produk mahasiswa Kelantan di zaman Dato Asri menjadi pemimpin PAS. ”Ana antara anak-anak Kelantan yang dihantar belajar ke luar Negara oleh kerjaan Kelantan, bagi memastikan ramai anak negeri itu Berjaya belajar di peringkat pengajian tinggi,” katanya kepada saya beberapa tahun lepas saat ditemuramah.

‘Declare your assets, Taib’

It's ironical that the chief minister should advise civil servants in Sarawak to resist temptations.
KUCHING: Chief Minister Abdul Taib Mahmud should take the cue from Penang’s Lim Guan Eng and declare his assets if he is really concerned about the drop in corruption perception index (CPI) and abuse of power.
Throwing Taib a challenge, Sarawak DAP secretary-general Chong Chien Jien said: “If Taib is really concerned about the drop in CPI and if he really wants to improve it, he should do what the Penang chief minister and his state executive council members are doing – declaring their assets and publishing them in the newspapers.
“I challenge Taib and his ministers to declare their assets if they are really concerned about corruption and abuse of power in the state.

Makin Terdesak : Kerajaan UMNO@BN Minta Rakyat Pinjam Duit Dari Bank Untuk Melabur SKIM PONZI ?

UNTUK PERHATIAN : RM13,000 dalam 5 TAHUN?, Najib Terdesak Guna SKIM PONZI Untuk Dana

"Skim Amanah Rakyat 1 Malaysia" adalah Skim Ponzi - Skim Cepat Kaya?

Nampaknya kerajaan 1Malaysia Najib betul-betul sudah kekeringan duit.

Skim yang dikenali sebagai "Skim Amanah Rakyat 1 Malaysia" atau "Sara 1 Malaysia" yang baru diperkenalkan, membolehkan rakyat yang pendapatan seisi rumahnya RM3,000 dan ke bawah untuk membeli 5,000 unit Amanah Saham 1 Malaysia (AS 1Malaysia) dengan RM1 setiap satu dan mendapat pulangan yang dijamin dua kali jumlah pelaburan mereka selepas lima tahun.

"Anda tidak boleh menemui pakej seperti ini di tempat lain," kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada majlis pelancaran skim itu di Pusat Dagangan Dunia Putra.

Bapa Adam Adli tolak tawaran "mohon maaf kepada PM"

Di sebalik ugutan "menampar dan meludah pada muka Adam", yang disampaikan melalui video di Youtube oleh sekumpulan anggota UMNO, Ketua Penerangan Pemuda UMNO Reezal Merican Naina Merican telah menelefon bapa Adam Adli, menawarkan agar anaknya memohon maaf kepada Presiden UMNO, berikutan perbuatan Adam menurunkan bendera berwajah Najib Razak.

Reezal Merican (gambar kanan) cuba menjelaskan kepada bapa Adam Adli, tentang perbuatan "biadap" yang telah dilakukan Adam.  Namun, menurut Adam Adli, "Ayah saya jawab, 'saya ada facebook, saya pun ada internet.  Saya tahu'."  Reezal Merican dikatakan menyusul dengan tawaran pertolongan, agar Adam diaturkan untuk memohon maaf kepada Perdana Menteri, tetapi dibalas oleh bapa Adam, "Tak apa-lah, saya minta pertolongan Tuhan."

Isu K-POP KOREA - Ustaz Azhar Idrus

Baca Tahiyat Akhir Laju Dari Imam - Ustaz Azhar Idrus

Ustaz Sesat - Ustaz Azhar Idrus